stomen

Empanadas met asperge vulling en zelfgemaakte kruidendip

Receptinformatie

Tussendoortje
4 personen
Bijgerecht
Meer dan 60 min
Anderen vinden dit recept

Viva la Mexico! Eén hapje van deze empanadas gevuld met asperges, doperwten en geitenkaas en je waant je zo in dit zonnige land.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Meng de bloem met 80 gram boter en 1 theelepel zout en wrijf met je vingers tot er een korrelig deeg ontstaat.

Voeg 1 ei en het water toe en meng kort tot er een samenhangend deeg ontstaat.

Strooi er wat bloem overheen en dek af met huishoudfolie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Tip: Je kunt ook quiche- of taartdeeg van de supermarkt gebruiken.

Schil de asperges, snij de houtige uiteindes eraf, snij ze in de lengte door de helft en daarna in stukken van 2 centimeter.

Snij de prei in halve ringen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Koken

Verhit 1 eetlepel boter en fruit 2 fijngehakte teentjes knoflook en de prei aan tot de prei wat glazig is.

Voeg de asperges toe en bak 5 minuten mee.

Meng vervolgens met de doperwten, de ricotta en de geitenkaas en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.

Rol het deeg op een bebloemd aanrecht uit tot ongeveer 2 millimeter dik en steek dan cirkels van ongeveer 12 centimeter uit.

Verdeel en flinke eetlepel van de vulling op de ene helft van de cirkel (houd de randjes vrij).

Klap dubbel en druk de randjes dicht met een vork of knijp ze dicht met je vingers.

Bestrijk de empanadas met wat losgeklopt ei en bak 20 à 25 minuten af in de oven tot ze goudbruin zijn.

Hak voor de dip de verse peterselie en oregano fijn en meng met 2 teentjes knoflook, een halve chilipeper, olijfolie en rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren

Serveer de empanadas (lauw)warm met de dip.