stomen

Dadelcouscous met vijgenyoghurt

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Breng het water aan de kook. Strooi de couscous in een grote kom en schenk het kokende water erop. Dek de kom af met een deksel en laat 5-10 minuten staan. 

Schil en snijd de bospenen in stukjes.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes. 

Verwarm een pan en rooster de amandelen in circa 3 minuten goudbruin. Hak de amandelen grof. 

Snijd de dadels in grove stukken.

Meng in een kom de Turkse yoghurt, vijgenjam, honing en de resterende amandelen.

Koken

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de bospenen in circa 3 minuten beetgaar. Giet de bospenen af.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de kaneelpoeder circa 2 minuten. 

Voeg de bospenen, courgette en de helft van de amandelen toe en bak in circa 5 minuten goudbruin en gaar. 

Voeg de dadels toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee. Roer het groentemengsel door de couscous en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de dadelcouscous over borden en serveer de vijgenyoghurt erover.