stomen

Curry met sperziebonen

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Wist je dat: Kurkuma is een bijzonder kruid dat onderdeel uitmaakt van kerrie. Het wordt in de oosterse keuken veel gebruikt. Ook wordt kurkuma al eeuwenlang in de oosterse geneeskunde toegepast. Kurkuma is ook bekend onder de namen: Geelwortel, Koenjit, Indische saffraan en Turmeric.

Maak alle groenten schoon. Was en breek de sperziebonen in 2-en.

Kook de boontjes in 5 min. beetgaar. Laat ze even schrikken onder het koude water, daardoor garen ze niet door. Giet ze af.

Bak de kipfilet langzaam gaar en bruin. Voeg de uien in ringen gesneden en knoflook in dunneplakjes toe bij de kip. Voeg peter en zout toe en de eetlepel kurkuma.

Snijd de cocos in dikke plakken en voeg die al roerend bij de kip. De cocos gaat langzaam smelten. Als je de uiteindelijke saus te dik vindt, giet je een scheut(je) water toe. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd die in hele dunne plakjes. Was je handen daarna goed want als je per ongeluk iets van rode peper in je ogen krijgt, ben je verre van blij . Roer de rode peper door de kip.

Meng de bonen altijd door de curry, maar je kan ze ook apart serveren.

De koriander fijn snijden en evt. apart serveren want niet iedereen is liefhebber.

Serveer de curry met rijst.