stomen

Couscous met sperziebonen en gehakt

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Dit is nou echt zo’n gerecht wat ideaal is voor als je bijvoorbeeld de hele dag hebt gewerkt maar toch een gezonde maaltijd op tafel wilt, een lekker en makkelijk recept. De couscous is ongeveer 5 minuten klaar en dan is het alleen nog een kwestie van het ‘sausje’ maken en klaar is je lekkere, snelle en gezonde maaltijd! Je zou zelfs het sausje al van te voren kunnen klaarmaken zodat je alleen nog de couscous hoeft te bereiden en de sperziebonen koken.

Begin met het opzetten van een pannetje water voor de sperziebonen. Snipper daarna het uitje, snijd de paprika in kleine stukjes en breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden of zout en peper. Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak het uitje met de paprika aan.

Bereid ondertussen ook de couscous volgens de bereidingswijze op het pak. Zelf doe ik de couscous in een grote kom en giet ik hierbij kokend water tot ongeveer 1 cm boven de couscous. Over de kom leg ik een schone theedoek en na ongeveer 3 minuten roer ik de couscous met een vork door en leg ik de theedoek er weer overheen. Na ongeveer 2 minuten is de couscous klaar.

Als het uitje na 2-3 minuten een beetje doorzichtig is geworden voeg je het gehakt toe en bak je deze rul.

Op het laatst voeg je de tomatensaus toe en zodra deze warm is, is het gerecht bijna klaar.

Lekker om nog wat kruiden toe te voegen aan het gehakt-paprika-ui mengsel zoals 1 theelepel gedroogde basilicum en chilipoeder. Meng de couscous met het gehaktsausje, de sperziebonen en de pijnboompitten. En het avondeten kan geserveerd worden!