stomen

Courgettetaart met olijven en geitenkaas

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snijd de ui in dunne schijven, duw de ringen los.

Snijd de courgette in 3-4 mm dikke plakjes.

Ontpit de zwarte olijven hak ze grof.

Verkruimel de kaas.

Verwarm de oven voor op 225°C.

Vet een quichevorm van 18-20 cm in.

Laat het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien.

Koken

Verhit de olie in een kleine wok en roerbak hierin de uien 3 minuten. Schep de courgetteplakjes erbij en roerbak 2 minuten.

Verdeel de uienringen en plakjes courgette over de deegbodem. Maal er zout en peper naar smaak over. Strooi de geitenkaas en olijven er over. Klop de eieren los met de koffieroom, het knoflook uit de pers en de kruiden. Schenk het eiermengsel over de taartvulling.

Serveren

Zet de taart middenin de voorverwarmde oven. Temper de temperatuur tot 200°C en bak de taart in 25 minuten goudbruin en gaar.