stomen

Courgettetaart met de spirelli

Makkelijk voor onderweg!

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Lunchgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Quiche of hartige taart: waarom eten we dat eigenlijk niet elke dag? Een supermakkelijke maaltijd wanneer alles snel-snel moet, je kunt er je restjes in kwijt én wanneer je er iets meer van maakt kun je er praktisch de hele week van eten. Deze courgettetaart maak je met de sprirelli, wat zorgt voor een heerlijke textuur!

Wil je nog meer maken met je spiraalsnijder? Maak eens courgetti!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de groenten met de spirelli in lange linten.

Klop de eieren los met de room

Bekleed een springvorm met bladerdeeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Koken

Verdeel de groentelinten in de bakvorm.

Breng het roommengsel op smaak met peper en zout, giet over de linten. Druk de linten een beetje aan, zodat ze onder de room staan.

Verdeel de kaas over de taart en bak in 40 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Serveren

Laat de taart 5 minuten afkoelen en verwijder de metalen rand van de vorm.

Snijd de courgettetaart in mooie kleine puntjes. Doe in een afsluitbare doos en neem mee naar de picknick.