stomen

Courgettetaart (Mediterraan)

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
50-60 min
Anderen vinden dit recept

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Koken

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken courgettes om en om bruin.

Vet intussen een springvorm in en beleg deze met het bladerdeeg. Verdeel de gebakken courgettes over de bodem.

Bak het gehakt vervolgens in dezelfde pan rul. Voeg de ui, knoflook en peper toe en roerbak al omscheppende 3-4 minuten op een hoge warmtebron.

Voeg de paprika, tomatenpuree, tomaten, oregano, zout en peper toe en bak alles nog circa 2 minuten.

Verdeel het gehaktmengsel over de plakken courgette. Klop de eieren los en schenk dit mengsel over de taart. Bak de taart circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200ºC gaar.

Serveren

Garneer met verse oregano of met blaadjes munt. Serveer de taart warm.