stomen

Courgettesoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Lunchgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Was de courgettes, snijd ze in dunne plakjes.

Snijd de ui in dunne plakken.

Koken

Stoof courgettes, ui en knoflook in hete olie in circa 5 minuten zacht.

Strooi de bloem erover en laat circa 2 minuten meebakken.

Neem het vet van de bouillon, vul het vocht aan tot 7,5 deciliter. Roer de bouillon geleidelijk door de courgettes tot een licht gebonden soep ontstaat.

Bind het kruidenboeket en het stukje peper met keukengaren bij elkaar. Laat het kruidenboeket circa 30 minuten in de soep meetrekken.

Verwijder het kruidenboeket, pureer de courgettes met de staafmixer en zeef de soep boven een andere pan. Breng de soep op smaak, roer de zure room erdoor.

Serveren

Garneer de soep op het bord met reepjes basilicum en tomaat.