stomen

Courgettecake

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Bijgerecht
Meer dan 60 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 ºC.

Smelt de boter. Vet de cakevorm in en leg er bakpapier in.

Rasp de courgette grof en snij de olijven fijn.

Koken

Meng bloem, een snufje zout en bakpoeder goed door elkaar.

Klop de eieren schuimig met de suiker.

Halveer een vanillestokje in de lengte, schraap de inhoud eruit.

Meng de inhoud van het vanillestokje, courgette en olie door de eieren en spatel het bloemmengsel erdoor.

Roer de olijven en eventueel wat zonnebloempitjes door het beslag en schenk in de ingevette cakevorm.

Bak de cake in de oven in circa 60 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en haal de cake uit de vorm.