stomen

Courgettebootjes met cervelaatworst

Lekker met geitenkaas!

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
20-30 min

Je vaart goede koers met deze verrukkelijke en makkelijk te maken courgettebootjes. En daar komt geen ‘diepvries kapitein’ aan te pas!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak de courgettes schoon, halveer ze in de lengte en hol ze met behulp van een theelepel een beetje uit. Bewaar het vruchtvlees.

Snijd de cervelaatworst in kleine blokjes.

Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes.

Hak de pistachenootjes grof.

Koken

Verhit de olie en bak de cervelaatblokjes en de paprikablokjes 3 minuten.

Roer het uitgeschraapte courgette vruchtvlees erdoor en bak 2 minuten mee.

Schep de pistachenootjes erdoor.

Vul de courgette helften met het cervelaatmengsel, zet de helften in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.

Bak de courgettes in 15 minuten in de oven gaar.

Serveren

Serveer de courgettebootjes met rijst.