stomen

Courgette van Nicolette

Receptinformatie

Als eerste schil je de aardappelen en vervolgens was je die. Snijd ze dan in vier stukken en kook ze ongeveer 20 minuten. Ook de groente even wassen. Daarna snijd je de courgettes in rondjes en de tomaat in kleine stukjes. De uien en de knoflook pellen en zeer fijn snijden.

Als dit alles is gebeurd, doe je eerst wat olie in de pan doen en het gehakt rul bakken. Vervolgens kunnen de courgette, de knoflook en de uien worden toegevoegd. Roer alles goed door. Daarna kunnen de tomaat, de peterselie en de wijn aan het mengsel worden toegevoegd. Maak op smaak met peper en zout. Doe het deksel half op de pan en laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes stoven.

Ondertussen verwarm je de oven op 180 graden.

De aardappelen kunnen worden afgegoten en tot een puree gestampt, samen met de boter met de melk. Maak de puree op smaak met een beetje peper en zout. Verdeel de aardappelpuree in de ovenschaal. Het mengsel van gehakt er bovenop. Doe er wat Parmezaanse kaas over. Bak dit alles 15 minuten in de oven.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!