stomen

Courgettetaart met kaas en dille

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Of quiches één van de beste dingen op deze aarbol zijn? Als het aan ons vraagt wel! Koud of warm, onderweg of tijdens een gezellig familiediner: quiche is altijd een supergoed idee. En je kunt er ook nog eens al je restjes in kwijt. What's not to love?

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C

Laat de deegplakjes iets ontdooien en bekleed er 1 grote ø 24 cm of 4 kleine ø 18 cm ingevette bakvormen mee. Prik er met een vork gaatjes in.

Snijd de courgette in heel kleine blokjes, hak de knoflook heel fijn en snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Hak 3 eetlepels dille fijn.

Koken

Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de knoflook samen met de courgetteblokjes al omscheppend voor 5 minuten.

Klop de eieren los met de roomkaas, schep hier de iets afgekoelde groenten en fijngehakte dille door.

Maak dit verder op smaak met versgemalen peper en zout.

Schep het in de bakvormen en bestrooi ze met de geraspte kaas.

Bak de courgette-taartjes in het midden van de hete oven in ± 20 minuten goudbruin.

Serveren

Tip 1: Maak een dubbele portie en vries ze in.

Tip 2: Ook lekker om een deel van de courgette te vervangen door tomaat.