stomen

Courgette quiche

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Was de courgette, champginons en prei. Snijd courgette in blokjes van circa 2 cm, de champignons in kleinere blokjes en de courgette in plakjes.

Vet de taartvorm in met boter en leg vervolgens het licht uitgerolde bladerdeeg op de bodem en de rand, zodat deze geheel bedekt zijn.

Koken

Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de spekjes toe en braad deze kort goudbruin.

Voeg de courgette, prei, champignons, zout en peper toe. Onder af en toe roeren de courgette zacht laten worden. Eventueel overtollig vocht afgieten en crème fraîche toevoegen en even laten koken.

Doe de inhoud van de pan in de taartvorm.

Bestrooi het gerecht met geraspte kaas.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats de courgette quiche in het midden van de oven en laat hem goudbruin worden.

De oventijd is afhankelijk van de begintemperatuur van het gerecht.