stomen

Courgette met linzencurry

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Wist je dit al over linzen? 'Net zoals alle peulvruchten zijn linzen rijk aan vezels en proteïne. Dat is hun grootste bijdrage aan de gezondheid. Verder zitten er veel gezonde mineralen in linzen. Een onsje linzen bevat 90% van de ADH aan foliumzuur. Een onsje linzen is daarnaast goed voor 36% van de ADH aan ijzer, proteïne en fosfor. Verder zit koper en vitamine B1 er in ruime mate in de linzen. Kortom linzen zijn heel gezond!

Bak de kippenpoten langzaam gaar in een pan met een dikke bodem en een klontje boter.

Kook de rode linzen, zoals omschreven op de verpakking. Als je ze even laat weken, wordt de kooktijd ook minder.

Fruit de uien en de knoflook in hete olie. Voeg de kerriepoeder toe, bak dit even mee en schep de helft door de gare linzen. Snijd de courgettes in blokjes en meng deze door de rest van het currymengsel. Voeg de (vlees)tomaten, zout en peper toe en bak de groenten bijtgaar. Pureer, als je daarvan houdt, de linzenmassa en serveer deze bij de courgette, samen met de kippenpoot.