stomen

Clafoutis van bloemkool, kerstomaatjes en macaroni

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.

Snijd de bloemkoolroosjes nog kleiner en leg ze in een kookpan. Halveer de tomaatjes. Pluk het blad van de kruiden en snijd het wat kleiner.

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een wat hogere ovenschaal in.

Koken

Strooi de macaroni bij de bloemkool, schenk het kokende water er op, breng het opnieuw aan de kook en kook de bloemkool en macaroni beetgaar in 10 minuten.

Laat bloemkool en macaroni in een vergiet kort uitlekken en schep ze met de tomaatjes en de Italiaanse kruiden om. Schep ze in de ovenschaal.

Smelt in een steelpan met dikke bodem de boter, roer de bloem erbij en laat het 1 minuut pruttelen. Voeg in 3 delen de melk toe en laat de melk steeds opnemen.

Verkruimel het bouillontablet erbij en kook de saus zachtjes 3 minuten. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Neem de pan van het vuur. Klop de eieren los en roer ze door de saus. Roer de hamreepjes en 50 gram geraspte kaas erdoor. Schenk de saus over de bloemkool en tomaatjes. Strooi de rest van de kaas erover. Zet de vorm op het rooster midden in de oven en bak de clafoutis in 25 minuten goudbruin en gaar.