stomen

Citroen ricotta cake met aardbeien

Receptinformatie

8 personen
Nagerecht
Meer dan 60 min

Een stukje cake bomvol aardbeien is altijd een goed idee. En al helemaal als je hem zelf gemaakt hebt.

Voorbereiding

Koken

Serveren

zomerfruit Zomerfruit all day long: van op een stokje tot in een glas!
blueberry raspberry

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak een kom en garde (van de mixer) vetvrij met een beetje azijn of citroensap.

Splits de eieren en zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt. Klop de eiwitten in de vetvrije kom op totdat deze flink gaan schuimen en je slappe pieken kunt maken.

Schep lepel voor lepel de fijne kristalsuiker bij de opgeklopte eiwitten terwijl je blijft mixen. Als al het suiker is toegevoegd blijf je kloppen, totdat je stijve pieken kunt vormen met het eiwit.

Klop de boter in een andere kom zacht en luchtig voor ongeveer 5 minuten.

Voeg hier de eidooiers aan toe en meng deze er goed doorheen voor 2 minuten.

Voeg het amandelmeel, de tarwebloem, het zout, het sap en rasp van de citroenen en de ricotta toe en mix dit door het beslag heen.

Spatel voorzichtig 1/3 van het eiwit door de rest van het beslag. Als dit goed gemixt is, dan spatel je de rest van het eiwit er ook doorheen.

Koken

Bak de cake ongeveer 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveren

Verdeel de slagroom over de afgekoelde cake en decoreer deze vervolgens met de aardbeien.