stomen

Broodje stamppot

Voor alle hotdog-fans!

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Fan van hotdogs? Dan is dit winterse broodje stamppot ook zeker wat voor jou! En de stamppot is ook nog eens he-le-maal van jouw favo wintergroente gemaakt. Wat wil je nog meer?

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor voor de broodjes. Gebruik hiervoor de richtlijnen op de verpakking.

Schil de pastinaak en snijd deze in kleine blokjes. Hak de bloemkool in kleinere stukjes.

Verwijder de stronk en de harde kern van de witlof. Snijd in de lengte in vieren en vervolgens over de breedte in fijne reepjes.

Snipper de ui.

Hak de bieslook fijn.

Koken

Kook water in de waterkoker.

Braad intussen de braadworstjes aan in een beetje van de boter. Laat op laag vuur doorbakken tot ze gaar zijn.

Verwarm een klein beetje boter in een pan. Fruit hierin de ui glazig, laat niet bruinen.

Doe de pastinaak en de bloemkool in de pan en voeg gekookt water toe tot de groente net onder staan. Kook in ongeveer 10 minuten gaar en zacht.

Bak de broodjes af zoals op de verpakking vermeld.

Giet de pastinaak en bloemkool af en doe terug in de pan. Doe de rest van de boter erbij en stamp of staafmix tot een puree.

Meng de rauwe witlofreepjes en de bieslook door de puree. Warm even door.

Serveren

Schep de puree op broodjes en leg er een worst bovenop.

Serveer met grove mosterd en eventueel wat gebakken uitjes.