stomen

Bonenstoof met pompoen en paddenstoelen

Door Essie Healthy Life!

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Als het buiten wat kouder aan het worden is, krijgt Ester van Essie Healthy Life direct zin in stoofschotels. Het perfecte weer dus voor een heerlijke bonenstoof!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snij de aubergine en de pompoen in blokjes.

En snij de ui in reepjes en de paddenstoelen in kleinere stukjes.

Laat de zwarte bonen uitlekken.

Koken

Fruit de ui ongeveer 3 minuten op zacht vuur in de olijfolie en voeg daar de aubergine en de pompoenstukjes aan toe.

Bak dit ongeveer 3 minuten en doe er dan de paddenstoelenmix bij.

Voeg de tomatenblokjes toe, roer door elkaar en voeg dan de piri piri kruiden toe.

Stoof op zacht vuur ongeveer 20 minuten.

Voeg dan de zwarte bonen toe en breng op smaak met peper en zout.

Stoof nog eens 5 minuten en voeg dan de kip kebab toe.

Roer goed door en verwarm nog 2 tot 3 minuten.

Serveren

Laat de bonenstoof even staan om in te dikken en serveer dan met de wraps. Deze kun je even 20 tot 30 seconden in de magnetron verwarmen.

Snijd wat peterselie in kleine stukken, doe een lepeltje crème fraîche op de stoofschotel en strooi er de peterselie overheen.

Serveer desgewenst met wat pittige geraspte kaas.