stomen

Bloemkooltaart met zalm en garnalen

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een taartvorm of quichevorm van 18 cm doorsnede in.

Breng in een waterkoker 1/4 liter water aan de kook.

Snijd de bloemkoolroosjes en de broccoli klein.

Snipper de halve paprika.

Snijd de bosuitjes of stoneleeks in smalle ringetjes.

Koken

Leg de bloemkool- en broccoliroosjes in een kookpan, schenk er kokend water op en kook ze in 5 minuten voor. Laat de bloemkool en broccoli in een vergiet uitlekken.

Leg de lapjes bladerdeeg op elkaar, stuif er wat bloem over en rol ze uit tot een lap, die in de taartvorm past. Bekleed de vorm met het deeg. Snijd overhangend deeg af met een scherp mes. Verstevig de overgang van bodem naar wand met restjes deeg.

Meng bloemkool- en broccoliroosjes, paprika, bosuitjes, zalmsnippers en garnalen en schep het mengsel in de taartvorm. Verdeel het gelijkmatig.

Klop de eieren los met de zure room. Roer het dillegroen erbij. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Schenk het mengsel over de mix van groente en vis in de taartvorm.

Schuif de taartvorm middenin de oven. Bak de bloemkooltaart in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

Serveer de taart warm.