stomen

Bloemkoolsoep met hazelnoten

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

zomerfruit Zomerfruit all day long: van op een stokje tot in een glas!
blueberry raspberry

Voorbereiding

Maak de bloemkool schoon, snijd de stronk in plakjes en de rest in kleine roosjes. Snijd het sjalotje heel fijn.

Koken

Hak de hazelnoten fijn, meng ze door het paneermeel en rooster dit mengsel in een droge koekenpan goudbruin.

Verwarm de boter in een hoge pan, fruit het sjalotje hier in goudbruin, voeg de bloemkool toe en schenk er dan de bouillon op samen met het snufje foelie of nootmuskaat.

Schil de aardappel en rasp deze boven de soep.

Laat de bloemkoolsoep 15 minuten koken tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep met een staafmixer en maak deze verder op smaak af met versgemalen peper.

Klop de creme fraîche iets lobbig en spatel hier 2 eetlepels fijngeknipte bieslook door samen met een snufje nootmuskaat.

Serveren

Schep de bloemkoolsoep in voorverwarmde borden/kommen en schep er tenslotte de hazelnootkruim en wat creme fraîche op.