stomen

Bloemkoolsoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Lunchgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Bestrooi de kipfilet met kerriepoeder en snijd de kip in stukjes.

Koken

Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en voeg de bloemkool, aardappelen, kip en rijst toe. Laat alles circa 15 minuten zachtjes koken. Laat alles circa 15 minuten zachtjes koken.

Was de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg ze met de gemberpoeder en de koriander(poeder) toe aan de soep.

Verwijder de velletjes van de tomaten met een vork zodra deze loslaten. Breng de soep op smaak met peper en zo nodig meer kruiden.

Serveren

Serveer de soep met (ciabatta- of stok-)brood en eventueel geraspte kaas.