stomen

Bloemkoolschotel met gehakt en hazelnoten

Receptinformatie

Ovenschotel
2 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 200°C. Vet een magnetronbestendige ovenschaal in.

Snijd de spekreepjes kleiner.

Snipper de ui.

Snijd het peterseliegroen fijn.

Hak de hazelnoten grof.

Koken

Meng spek, gehakt, ui, knoflook uit de pers, peterselie en gehaktkruiden. Druk het uit in de ingevette ovenschaal.

Verdeel de bloemkoolroosjes er over en druk ze in het gehakt. Strooi de hazelnoten rond de bloemkoolroosjes.

Schep de puree er op, duw het aan en strijk de bovenkant glad.

Serveren

Meng paneermeel en geraspte kaas en strooi dit gelijkmatig over de aardappelpuree. Zet de schotel in de voorverwarmde combimagnetron. Houd de ingestelde temperatuur aan. Schakel de magnetronfunctie in op 350 Watt en laat het gerecht in 20 minuten goudbruin en gaar worden.