stomen

Bloemkoolsalade

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Schrap de wortel en snijd hem in luciferreepjes. Was de courgette en snijd hem in blokjes.

Schil, zo nodig, de krielaardappeltjes en halveer ze of snijd grotere exemplaren in vieren.

Koken

Kook de bloemkoolroosjes, wortelreepjes en aardappeltjes in één pan beetgaar. Voeg de laatste minuut de courgetteblokjes toe.

Giet de groente en aardappeltjes af en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Schep ze luchtig om in een slakom.

Snijd de kaas in blokjes en meng deze door de salade.

Klop een dressing van de olie, azijn, zout, peper en mosterd en meng deze met de fijngeknipte peterselie door de salade.

Serveren

Serveer de bloemkoolsalade op kamertemperatuur. Niet te koud, want dan verdwijnt een groot deel van de smaak.