stomen

Bloemkoolpizza met peer & blauwe kaas

Verser dan verse pizza!

Receptinformatie

Pizza
4 personen
Hoofdgerecht
50-60 min

Heb je zin om uit te pakken? Duik de keuken in voor deze super verrassende pizza met bloemkoolbodem! Top 'm af met peer en blauwe kaas.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week.
Draai maar

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Leg een bakplaat met een bakpapier erop klaar.

Kluts het ei tot een geheel en verkruimel de blauwe kaas.

Was de bloemkool, droog hem goed af en snijd de roosjes eraf.

Pureer deze met een staafmixer tot kruim. Doe dit in een bakje, dek af met folie en zet het 4 min. in de oven.

Laat de gestoomde bloemkool afkoelen op een theedoek en wring vervolgens al het vocht eruit.

Doe het bloemkoolkruim, de mozzarella voor de bodem, ei, zout, peper en wat knoflookpoeder in een kom. Meng het geheel en kneed er een deeg van.

Maak een platte pizzabodem van het deeg op de bakplaat en duw dit goed aan.

Koken

Bak de bodem 20 min. in de oven, tot hij goudbruin wordt. Haal de bodem uit de oven, draai hem om en bak hem nog 5 min. Laat hem 5 tot 10 min. afkoelen.

Besprenkel de bodem met olijfolie en zeezout. Beleg hem vervolgens met peer, blauwe kaas en walnoten. Bestrooi met peper, olijfolie, en de rest van de mozzarella.

Bak de pizza in 8 tot 10 min. af in de oven.

Serveren

Garneer met een handje rucola!