stomen

Bloemkoolbakjes met lentegroenten

Geen schaaltjes? Maak er pizzabodems van!
Volgend
recept

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

De bakjes waarin de groenten worden geserveerd zijn gemaakt van bloemkool! Heb je geen schaaltjes om deze te maken? Maak dan bodempjes van het bloemkoolmengsel en beleg ze als een mini-pizza.

Ingrediënten

4 personen
Stap voor stap koken

Voorbereiding

Koken

Serveren

Wat vond je van dit gerecht?

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de schaaltjes goed in met olie.

Boen de wortel schoon en snijd in blokjes. Snipper de ui.

Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine. Gaar de fijngemalen bloemkool ongeveer 4 minuten in de magnetron. Doe de gekookte bloemkool in een schone theedoek en wring zoveel mogelijk vocht eruit.

Koken

Bak in wat olie de ui, kipfilet, wortel, erwtjes en maïs ongeveer 10 minuten, eerst op hoog en vervolgens op matig vuur.

Meng de droge, fijngemalen bloemkool met het ei en de kaas. Breng op smaak met de kruiden, peper en zout en kneed goed door.

Schep het bloemkooldeeg in de schaaltjes en druk het tegen de zijkanten, zodat er een bakje gevormd wordt. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de schaaltjes uit de oven, vul met het kip-groentenmengsel en zet nog 5 minuten terug in de oven.

Serveren

Haal de bloemkoolbakjes heel voorzichtig uit de kommetjes en zet ze op een bordje.

Serveer met een groene salade erbij.