stomen

Bietenstoofpotje met paddenstoelen

Lekker vegatarisch!

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Hier voelt iedereen zich goed bij! Dit stoofpotje is namelijk vegetarisch én geschikt voor mensen met een intolerantie voor gluten, lactose, noten en peulvruchten.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de bieten en snijd in vieren.

Boen de wortels schoon en snijd in grove stukken.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Snijd de portabella’s in dikke plakken.

Koken

Verwarm wat olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Bak de biet- en wortelblokjes en de takjes tijm 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de tomatenpuree, rode wijn, bouillon en laurierblaadjes toe aan de pan. Laat 40 minuten zachtjes stoven.

Verwarm intussen in een andere pan wat olie en bak de portabella goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren

Serveer het stoofpotje met de paddenstoel.

Lekker met een puree van aardappel, bloemkool of pastinaak.