stomen

Baba Ganoush

Receptinformatie

Dressing en saus
4 personen
Bijgerecht
40-50 min

Baba Ganoush is een groentedip gemaakt van gegrilde aubergine en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. De dip is gezond en makkelijk te bereiden én vegetarisch!

Voorbereiding

Koken

wintergroente kool carrot turnip Geen muffe prakkies of grootmoeders prut, maar tempura spruitjes en broodjes stamppot!
kool spruitje flake2

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220˚C of zet de grill aan (kan ook op de BBQ).

Koken

Prik de aubergines rondom in met een vork en leg ze dan op het rooster in de hete oven gedurende ± 45 minuten tot ze rimpelig, zacht en bijna zwart zijn of onder de hete grill tot ze zwart geblakerd zijn.

Pel dan de schil van de aubergines, let op is erg heet!! Leg het vruchtvlees in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe er een eetlepel citroensap bij dit gaat verkleuren tegen. Rasp de schil van 1 goed schoongeboende citroen en pers de citroenen dan verder uit.

Klop in een kom de tahin, komijn en heel fijngehakte of gepureerde knoflook met het citroensap en meng de auberginepuree er samen met wat zout door, meng het geheel goed. Breng het eventueel verder op smaak met nog wat versgemalen peper en zout. Spreid de auberginepuree uit over een schaal en schenk er tenslotte de olijfolie op en garneer met fijngehakte peterselie en citroenrasp.