stomen

Aziatische spekreepjes met mihoensalade

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snijd de speklappen in repen.

Koken

Verhit een scheutje arachideolie in een koekenpan en bak de spekreepjes in circa 8 minuten goudbruin en krokant. Voeg het Chinees 5-kruidenpoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Roer de sojasaus, ketjap manis en de honing erdoor en breng aan de kook. Laat in circa 5 minuten op middelhoog vuur inkoken.

Kook de mihoen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder, indien nodig, de harde draden van de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/sugar-snaps">sugars snaps </a>en kook de sugar snaps in circa 3 minuten beetgaar. Giet de sugar snaps af en spoel ze koud. Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/radijs">radijsjes</a> in vieren.  Meng in een grote kom de mihoen, sugar snaps, radijsjes, pinda’s en de sesamolie met elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de mihoensalade over borden. Schep de Aziatische spekreepjes over de mihoensalade en lepel de saus erover.