stomen

Groene aspergeloempia's

Receptinformatie

Snack
4 personen
Bijgerecht
10-20 min

Yes, nog een manier waarop je je kids wat extra groen kan toestoppen! En dat zelfs op frietdag.

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Dop de bonen en ontdoe de bosui van de wortels en snijd ze fijn. Hak vervolgens de knoflook fijn.

Snijd een stukje van de onderkant van de asperges als dit nodig is en snijd ook deze fijn.

Voeg alle groentes samen in een schaal en besprenkel met olie, zout en peper.

Zet ondertussen ook alvast de frituurpan aan.

Koken

Verhit een pan met 1 eetlepel olie en bak alle groentes zo'n 5 minuten.

Neem van het vuur en voeg de fijngehakte koriander toe.

Neem een loempiavel en leg dit met de punt naar je toe.

Leg de groentevulling in het midden van de punt van het vel en zorg dat een kwart van beide kanten vrij blijft.

Vouw de onderkant over de vulling en daarna de zijkanten als een envelop naar binnen.

Rol op en bestrijk de punt met een beetje water om het vast te plakken.

Herhaal met de rest van de vellen en de overgebleven vulling.

Frituur de loempia's in 5 tot 6 minuten goudbruin.