stomen

Appelbeignets

Receptinformatie

Gebak
8 personen
Nagerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Met deze oer-Hollandse appelbeignets maak jij de feestdagen extra feestelijk. Eet ze als nagerecht of heerlijk om uit te delen wanneer er bezoek over de vloer is!

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Verwarm de olie in de friteuse op 220 °C.

Schil de appels en haal met een appelboor de klokhuizen eruit.

Snijd de appels in dikke plakken.

Doe de bloem, zout, suiker, vanillesuiker en kaneel in een kom.

Meng er de olie en de eieren doorheen en roer alles goed door elkaar zodat er een glad mengsel ontstaat.

Giet er vervolgens het bier doorheen meng het goed.

Dek de kom vervolgens af met een handdoek en laat het beslag een half uurtje rusten.

Koken

Wentel de appel plakken aan beide kanten door het beslag net voordat u ze in de friteuse doet.

Bak ze in zo'n 5-6 minuten goudbruin en gaar, draai ze onder het bakken wel af en toe om zodat beide kanten bruin worden.

Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze voor het serveren even met wat poedersuiker.