stomen

Andijvietaart met sla

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

De verhoudingen voor een lekker vinaigrette/dressing is altijd: 1/3 azijn en 2/3 olie. D.w.z. als je 2 eetlepels azijn gebruikt, je dus 6 eetlepels olie nodig hebt. En daarnaast zijn alle varianten dus mogelijk, met o.a. honing, kruiden, knoflook of bijvoorbeeld kerriepoeder. Mocht je liever een vegetarisch taart maken, laat je het gehakt achterwege en gebruik je meer kaas. Geitenkaas kan ook heel lekker zijn.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwarm een koekenpan en rul het gehakt met een flinke snuf peper en zout goudbruin.

Klop de eieren los in een kom, voeg wat peper en zout toe. Schil en rasp de aardappels. Rasp de Parmezaanse kaas.

Haal de achterkant van de andijvie af. Snijd de andijvie in flinter dunne reepjes. Was de andijvie goed en laat heel goed uitleken. Evt. de slacentrifuge gebruiken, voor een overtollig water.

Doe de aardappelrasp, het gehakt en de helft van de kaas bij het ei-mengsel. Roer door elkaar. Voeg dan de andijvie toe en roer weer goed door elkaar. Is het mengsel ‘te droog’? Voeg een extra eitje toe.

Schep het mengsel in een met bakpapier beklede taartvorm en strooi de rest van de Parmezaanse kaas er over. Bekleed de taart met aluminiumfolie en bak de taart 40 minuten in de oven.

Was de sla en scheur of snijd die in kleinere stukjes. Doe de azijn in een schaaltje, samen met de mosterd, roer goed door. Als je een gladde massa hebt, voeg je al roerend druppelsgewijs de olie toe. Blijf goed roeren anders gaat het schiften. Breng op smaak met peper en zout en giet over de sla.

Haal dan het folie van de taart en bak nog 15 minuten voor een mooi goudbruine korst. Zet de oven eventueel op de hoogste stand. Let op: dit is afhankelijk per oven. Net als de baktijden. Blijf dus vooral het laatste gedeelte bij je oven en houd in de gaten of je taart niet aanbrandt!

Serveer de taart met sla.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge