stomen

Strawberry on a stick

Nog kleurrijker met munt!

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
5-10 min

De lekkerste ijsjes? Die maak je zelf. En je kids helpen natuurlijk mee. Ze zitten boordevol fruit, dat smikkelt lekker weg onder het zonnetje.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de aardbeien schoon en hak ze grof.

Koken

Leng het aardbeiensiroop aan met 1.5 deciliter water.

Verdeel de gehakte aardbeien over een ijsblokjeshouder (van 14 blokjes).

Schenk de aardbeiendrank erover uit.

Zet de houder voorzichtig in het vriesvak van de koelkast en laat het water half bevriezen.

Neem de houder uit het vriesvak en steek in elk blokje een houten staafje of gehalveerd kleurig rietje. Dit zijn de handvatten.

Zet de houder terug en laat de blokjes verder bevriezen.

Serveren

Houd de onderzijde van de houder een paar tellen in heet water en haal de ijsjes uit de houder. Serveer meteen.