stomen

Aardbeien kwarktaart

Receptinformatie

Gebak
10 personen
Nagerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Deze frisse, no-bake aardbeientaart met verse aardbeien en een koekjesbodem maak je makkelijk en snel. Tip: maak ‘m in een hartjesvorm speciaal voor Moederdag!

Voorbereiding

Koken

zomerfruit Zomerfruit all day long: van op een stokje tot in een glas!
blueberry raspberry

Voorbereiding

Bedek een springvorm met een doorsnede van 24 centimeter met bakpapier. Plak de zijkanten af met plastic folie, zodat de aardbeien aan de zijkant blijven plakken.

Koken

Smelt de boter in een pan. Verkruimel de koekjes en schep deze door de gesmolten boter.

Stort het koekmengsel op de bodem van de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet ongeveer tien minuten in de koelkast.

Maak de aardbeien schoon. Halveer ongeveer 12 aardbeien en druk ze met de open kant tegen de rand van de springvorm.

Pureer de rest van de aardbeien en verhit deze in een pan met de suiker, agar agar en de kwark.

Breng aan de kook en roer goed. Laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken.

Meng het aardbeienmengsel met de kwark en giet de inhoud vervolgens over de koekjesbodem.

Laat de kwarktaart minimaal drie uur opstijven in de koelkast. Versier voor het serveren eventueel met extra verse aardbeien.