stomen

Aardappeltaart voor kinderen

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voor deze aardappeltaart heb je niet teveel poespas nodig! Daarom is het een ideaal gerecht om voor de kids te bereiden.

Voorbereiding

Koken

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

Vermeng in een schaal de paneermeel met 1/3 van de kaas en fijngehakte peterselie. Strooi dit mengsel in een met olie ingevette ronde ovenschaal (ø 22 cm).

Koken

Snijd de in de schil gekookte aardappelen doormidden, schep de gare aardappelkruim er met een lepel uit en doe dit in een schaal, meng hier met een handmixer de kwark en eieren door. Tot er een luchtige puree ontstaat, gebruik géén staafmixer!!! Voeg eventueel nog wat room of melk toe.

Maak dit aardappelmengsel verder op smaak met 1/3 Parmezaanse kaas, 3 eetlepels fijngeknipte bieslook, versgemalen peper en zout naar smaak. Schep dit mengsel in de ingevette ovenschaal en bestrooi met het restant van de kaas.

Bak de pie in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.