stomen

Aardappeltaart met chorizo

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

De structuur van aardappel is ideaal om heerlijke ovenschotels en hartige taarten van te maken. Deze taart met chorizo zet je zo op tafel en is nog sneller op!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in kokend water met wat zout in 20 minuten gaar. Giet ze af en pureer ze met een pureeknijper of stamper heel fijn. Laat ze afkoelen.

Klop in een grote schaal de eieren los met de gezeefde bloem, de melk en 2 eetlepels olijfolie. Roer vervolgens de chorizo-blokjes, geraspte kaas, 2 eetlepels fijngehakte peterselie door het ei-mengsel en spatel dit door de aardappelpuree. Maak dit verder op smaak met wat versgeraspte nootmuskaat en peper.

Vet een ronde bakvorm ø 22 cm in met de gesmolten boter.

Koken

Vul de ingevette bakvorm met dit aardappelmengsel en bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in ± 30 - 40 minuten goudbruin.

Serveren

Stort de aardappeltaart en serveer met een groene salade.