stomen

NIEUW: Probeer de Groente Fruitmachine!

Bewaar je favorieten in je Verse Oogst profiel

Maak profiel aan Inloggen Sluiten

Kaastaartjes met peer en noten

Ook lekker met Gorgonzola of Roquefort.

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Ingrediënten

4 personen
Stap voor stap koken

Voorbereiding

Koken

Serveren

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week.
Draai maar

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Koken

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, leg ze in kleine ronde bakvormpjes, prik er gaatjes in met een vork en bak ze in ongeveer 6 minuten halfgaar. Haal ze uit de oven.

Schil de peer, halveer deze en snijd het klokhuis eruit. Snijd vervolgens de peer in heel dunne plakjes. Hak de walnoten iets fijner en verkruimel de Cabrales.

Hak de walnoten iets fijner en verkruimel de Cabrales.

Haal de bladerdeeg taartbodempjes uit de vormpjes, verdeel de peer, de walnoten en de Cabrales over de half afgebakken vormpjes.

Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei.

Bak de kaastaartjes verder af in het midden van de hete over in nog 10 minuten tot ze goudbruin zijn.

Serveren

Bestrooi de Cabralestaartjes met versgemalen peper en serveer ze direct.