stomen

Boerenkoolpizza

Ook lekker met paprika!

Receptinformatie

Pizza
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Pizza mag dan oorspronkelijk uit Italië komen, wij Nederlanders kunnen er ook wat lekkers mee! Deze heerlijke Hollandse herfstpizza lust het hele gezin. Vrijdagavond pizza-avond!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Was en snijd de boerenkool heel fijn. Verwijder eventuele harde stelen.

Boen en snijd de champignons in plakjes.

Snipper de ui en ontvel de worst.

Snijd de mozzarella in plakken.

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pizzabodem.

Koken

Rul het worstgehakt en bak de ui mee. Roerbak op hoog vuur ongeveer 5 minuten. Voeg de boerenkool en champignons toe en roerbak nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Besmeer de pizzabodem met de saus en beleg met mozzarella.

Verdeel de worst en groenten over de pizza en strooi er geraspte kaas over.

Bak de pizza volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pizzabodem.

Serveren

Druppel wat olie over de pizza.

Serveer de pizza op een grote schaal en verdeel deze aan tafel.