Receptinformatie
Pizza mag dan oorspronkelijk uit Italië komen, wij Nederlanders kunnen er ook wat lekkers mee! Deze heerlijke Hollandse herfstpizza lust het hele gezin. Vrijdagavond pizza-avond!
Voorbereiding
Was en snijd de boerenkool heel fijn. Verwijder eventuele harde stelen.
Boen en snijd de champignons in plakjes.
Snipper de ui en ontvel de worst.
Snijd de mozzarella in plakken.
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pizzabodem.
Koken
Rul het worstgehakt en bak de ui mee. Roerbak op hoog vuur ongeveer 5 minuten. Voeg de boerenkool en champignons toe en roerbak nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Besmeer de pizzabodem met de saus en beleg met mozzarella.
Verdeel de worst en groenten over de pizza en strooi er geraspte kaas over.
Bak de pizza volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pizzabodem.
Serveren
Druppel wat olie over de pizza.
Serveer de pizza op een grote schaal en verdeel deze aan tafel.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.