Wat is een butterboard? Het woord zegt het misschien al: een (borrel)plank met boter! Je hebt deze trend misschien al eens voorbij zien komen. De boter is verspreid over de plank en versierd met allerlei toppings. Je ziet vaak varianten met vijgen, nootjes, kruiden, maar ook met groenten! Zo kun je jouw gasten verrassen met een kleurrijke en smaakvolle traktatie, perfect voor bij de borrel! Dus pak je botermes, volg onderstaande stappen en creëer een butterboard die rechtstreeks uit een tijdschrift komt!

Stap 1: Onmisbaar voor je butterboard: de boter

Voor een butterboard is een goede boter natuurlijk van groot belang. Zorg ervoor dat je de boter ruim van tevoren uit de koelkast haalt, anders wordt het uitsmeren erg lastig! Je kunt natuurlijk alleen echte roomboter gebruiken voor op de plank. Maar wij houden wel van een zelfgemaakte kruidenboter! Je kunt zelf kruidenboter maken met gepofte knoflook en kruiden. Gebruik dit recept om zelf kruidenboter te maken.

Stap 2: Smeren maar!

Smeer de boter uit op een velletje bakpapier voordat je deze direct serveert op je borrelplank. Zo voorkom je vieze geurtjes, en bovendien bespaar je jezelf de moeite van het schoonmaken van de borrelplank. Wees bij het uitsmeren van de boter lekker creatief! Kies bovendien een mooie grote borrelplank, afhankelijk van het gezelschap.

Stap 3: Toppings!

Dit is misschien wel het leukste van een butterboard, het versieren! Deze boterplank is namelijk een echte eye-catcher, mits je een beetje creativiteit gebruikt. Denk aan verse kruiden, italiaanse ham, olijven… Je kan het zo gek maken als je zelf wil!Als je Verse Oogst al wat langer kent weet je: wij houden van groenten! Daarom beleggen wij onze plank met onze favoriete snackgroenten; komkommer, paprika en tomaat!

Tip: maak jouw butterboard helemaal af met eetbare, gedroogde bloemen!

Stap 4: Serveer je butterboard!

Serveer je butterboard met knapperig stokbrood, crackertjes of soepstengels. Nu kun je je broodje door de boter halen, YUM!

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar