Gegrilde aubergine is heel erg lekker, maar een uitdaging om goed te maken. Aubergines zuigen snel olie op en ze zijn niet zo snel gaar als andere groentes. We geven je een aantal handige tips om aubergine grillen makkelijk te maken:

Zout

Als je de aubergine in dunne plakken hebt gesneden leg je deze op een keukenpapiertje. Strooi ruim zout over de plakken heen en laat ze een kwartiertje liggen (Heb je niet zoveel tijd? Geen probleem, dit werkt ook als je het maar 5 minuutjes doet!) Dep vervolgens het vocht er vanaf, draai de plakken om en herhaal.

Kerven

Snijd vervolgens de plakken in met de punt van je mes, in een ruitpatroontje (schuin en dan schuin haaks erop). Doe dit voorzichtig, zodat je de plakken niet volledig doorsnijdt. Door de plakken op deze manier in te kerven vergroot je het oppervlakte, waardoor ze straks makkelijker gaar worden.

Olie

Een grillpan heeft natuurlijk ribbels. Als je er olie indoet en er vervolgens aubergine oplegt heeft de olie geen kans om zich te verspreiden, en zuigen de aubergineplakken zich vol. Dit los je op door de aubergineplakken met een kwast in te smeren met een laagje olie voor je ze in de pan legt, in plaats van olie in de pan te doen. Als je de plakken omdraait smeer je de andere kant in.

Met gegrilde aubergine kun je van alles maken. Bijvoorbeeld deze gevulde aubergine rolletjes, maar ook een gegrilde aubergine dip!

Heb jij nog handige tips voor het grillen van aubergine? Laat het ons weten! 

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge