Te veel peren in huis gehaald? Maak er een huisgemaakte moes van! Lekker voor de kids bij het avondeten of tussen de middag als snack. En voor de echte snoepers; verwerk de moes eens een keer in je zelfgemaakte cake.

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo peren
  • 1 kaneelstokje of 2 eetlepels kaneelpoeder
  • 1 vanillestokje
  • sap van een citroen en/of sinaasappel
  • Eventueel: 75 gram (riet)suiker

Hoe maak je perenmoes?

Maak de peren schoon door ze te schillen en het klokhuis te verwijderen. Snijd de peren in stukjes om het koken te versnellen.

Breng de stukjes peer vervolgens in de pan met ongeveer 200 ml water aan de kook. Voeg de kaneel, vanille, eventueel suiker en citroen of sinaasappelsap toe. Laat het zo’n 20-30 min sudderen met de deksel op de pan koken en roer af en toe.

Blijven er nog harde stukjes peer achter? Stamp deze dan fijn of gebruik een staafmixer, maar wil je echt een gladde massa dan kun je de moes ook door een zeef halen. Als het een te dikke massa wordt voeg dan een klein beetje water toe.

Proef een beetje van je moes. Tevreden? Laat dan de moes afkoelen en plaats het daarna in de koelkast. Of serveer de perenmoes lekker warm!.

Toch nog wat peren over? Deze snelle witlofsalade met peer is ook zeker geen straf om te eten!

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar