Stoofpeertjes over? Heb jij even geluk! Daar maak je namelijk supersimpel een feestelijke nieuwjaarscocktail van.

Het allerbelangrijkste is dat je het kookvocht van de stoofpeertjes niet weggooit. Dit is namelijk de basis van de cockatil. Laat het na bereiding afkoelen en bewaar het tot maximaal 3 weken in de koelkast. 

Verder heb je nodig:

  • 2 glazen prosecco
  • 1 citroen

En zo maak je het:

Snijd de citroen doormidden. Knijp het sap uit de ene helft van de citroen en verdeel dit over 2 champagneglazen. Schenk hierbij een klein beetje stoofpeersiroop, naar je eigen smaak. Hoe meer siroop, hoe zoeter de cocktail! Schenk daarna het glas vol met de prosecco. Gebruik de andere helft van de citroen als eventueel garnering: snijd een schijfje af en schuif dit op de rand van het glas. Proost!

Een echte cockailfan? We hebben nog veel meer verse nieuwjaarsdrankjes voor je in petto.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge