Rond de feestdagen zie je stoofpeertjes veel langskomen in verschillende gerechten. Ben jij er ook zo dol op? Het kan wel eens voorkomen dat je er te veel van maakt. Geen zorgen! Met deze 6 stappen kun je de stoofpeertjes nog langer bewaren!

1. Stoofpeertjes maken

Bereid eerst een grote hoeveelheid stoofpeertjes, bijvoorbeeld met dit recept. Als je meer stoofpeertjes bereid kan je de hoeveelheden natuurlijk aanpassen naar ratio.

2. Glazen potten

Zorg ervoor dat je glazen potten hebt met een metalen deksel die klikt (zoals van appelmoes, potgroenten of bruine bonen). De potten moeten heel goed gesteriliseerd zijn, zodat er zo min mogelijk bacteriën op zitten. Dit kan je doen door ze in de vaatwasser te wassen vlak voor gebruik, of ze in een oven op 100 graden te verwarmen.

3. Potten vullen

Zet de (gloeiendhete) potten klaar op het aanrecht, en verdeel de stoofperen er in, tot ze ongeveer tot 2/3 vol zitten. Schenk hier overheen het vocht van de stoofpeertjes, eventueel met een trechter. Laat ongeveer 1 cm van de pot leeg bovenaan, zodat er ruimte is om vacuüm te trekken.

4. Sluiten

Draai de gesteriliseerde deksels van de potten er op, zorg ervoor dat je de binnenkant en rand van de pot en deksel niet aanraakt.

5. Omdraaien

Draai de potten nu om en laat ze 10 minuten ondersteboven staan. Als je ze terug omdraait kan je een plop-geluid horen, dit is goed!

6. Eten

Je kan de ingemaakte stoofpeertjes nu maanden bewaren! Let op: als je de pot indrukt en je hoort een klik-geluid, dan is het inmaken niet goed gegaan en kan je de peren niet meer eten. 

Ga jij zelf stoofpeertjes inmaken? Of doe je dit al heel lang en heb je goede tips? Laat het hieronder weten! 

Weet jij al wat je gaat eten met de stoofpeertjes? Probeer eens dit heerlijke recept uit. Stoofpeertjes met rode port en hartige toast!

Lees verder
snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge