Als je van pittig houdt heb je geluk: de keuze is namelijk reuze. Maar welke peper is nou dé perfecte match voor jou? Heeft jouw gerecht alleen een beetje pit nodig of heb je 'm liever bloedheet? Doe de pepermeter & spice things up!

Meten is weten!

De heetheid van een peper meet je op de schaal van Scoville. Op deze schaal staat 0 gelijk aan een paprika en 10 ongeveer aan pepperspray. Het is maar waar je van houdt…

Spaanse peper

Deze peper is er in allemaal leuke kleuren! De rode is ongeveer net zo pittig als Sambal oelek en soort een 3. De oranje- en gele- Spaanse peper zijn ietsje pittiger dan de rode en groen is juist de minst hete peper. Deze laatste is perfect als je van niet té pittig houdt.

Shakira

Is de Spaanse peper te mild? Dan is Shakira wat je nodig hebt! Door zijn stevigheid, en een score van 4, is deze peper ideaal om fijngehakt mee te bakken in je gerecht. Je komt ‘m dan ook vaak tegen in Marokkaanse gerechten

Jalapeño

Deze peper heeft een uitgesproken ‘groene groentesmaak’ en staat qua heetheid ongeveer gelijk aan tabascosaus keer twee. Met een score van 6 op de pepermeter al echt eentje voor gevorderden dus!

Rawit

De gemiddelde Nederlander vindt een gerecht al pittig wanneer deze een 1,5 scoort op de pepermeter. Met een score van 8 is dit er dan ook niet een die je tegenkomt in een Hollandse stamppot, maar in Indonesische- en Thaise gerechten.

Madame Jeanette

Deze kennen we natuurlijk vooral uit de Surinaamse keuken. Hoewel deze gele rakker al aardig is ingeburgerd blijft het een van de meest hete pepers die er is. Met een score van 9 komt ‘ie namelijk al best in de buurt van peperspray. Niet voor watjes!

Een echte peperliefhebber? Zo houd je ze superlang houdbaar. 

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge