Geen groente verspillen, maar zorgen dat het lekker lang houdbaar is. Daar houden we van! We hebben de drie beste manieren om je pepers te bewaren op een rijtje gezet. Zo wordt elke dag lekker pittig.

Invriezen

Een van de bekendste manieren is het invriezen van pepers. Wanneer je pepertjes wilt invriezen zorg dan dat deze apart van elkaar liggen zodat ze niet aan elkaar vriezen. Kleine pepers zijn beter in te vriezen dan grote pepers, deze kan je het beste in stukjes snijden voordat ze de vriezer in gaan.

Ingevroren pepers zijn maximaal een jaar houdbaar. Na een jaar kan de knapperige smaak iets verminderen. Wanneer je de pepers uit de vriezer haalt spoel je ze even af met lauwwarm water en ze zijn klaar voor gebruik!

Inmaken

Het inmaken van pepers wordt minder vaak gebruikt dan bijvoorbeeld invriezen, maar is zeker niet minder goed! Wanneer je pepers gaat inmaken door middel van azijn moet je deze minimaal drie weken laten staan voor gebruik. Natuurlijk kun je een kant en klare pot kopen in de winkel, maar uiteindelijk is er niks leuker dan alles zelf te maken, maar hoe doe je dat precies? Heel simpel!

Dit heb je nodig:

  • 2kg verse paprika's of pepers
  • 100 gram zout
  • 1 liter azijn
  • 250 gram suiker
  • 3 laurierbladeren
  • 10 peperkorrels of eventueel knoflook
  • Snijd de paprika en/of peper doormidden en verwijder de steeltjes en de zaadlijsten. Snijd de pepers/paprika's in reepjes of stukken en bestrooi deze met zout en laat dit de komende 24 uur staan. Breng de azijn met suiker, laurier en peperkorrels aan de kook en laat dit 10 minuten trekken. Laat vervolgens de paprika's en/of pepers uitlekken en doe deze dan in een weckpot. Giet daarna de hete kruidenazijn erover en sluit de pot wanneer deze helemaal is afgekoeld. Plaats de pot op z'n kop waardoor deze vacuüm trekt en perfect afgesloten is. Zo zijn je pepers of paprika's weer gemakkelijk te gebruiken

    Een keer zin in iets anders? Je kunt pepers ook inmaken samen met andere verse groente. Zo heb je al jouw favorieten lekker lang houdbaar in één pot! 

    Drogen

    Pepers drogen is makkelijk om te doen. Zorg dat je verse pepers hebt, en maak in iedere peper een kleine insnijding met een mes. Zo verliest de peper vocht en voorkom je dat het gaat schimmelen. Leg de pepers op een droge plek in de keuken om te drogen. Als je wilt dat dit sneller gaat, doe ze dan even in de oven of magnetron. Bewaar de pepers in een afgesloten pot en zet deze op het aanrecht voor een extra leuk gezicht.

    Of je maakt er natuurlijk een lekker pittig sausje van! In een schone weckpot in de koelkast ook enkele weken houdbaar.

    Lees verder
    Geen zin in weer hetzelfde?
    Geef een verse draai aan je week
    Draai maar