Je favoriete paddenstoel en je lievelingssnack gecombineerd in één gerecht? Maar natuurlijk kan dat geregeld worden. Je hoeft voortaan niet meer tot het avondeten te wachten om aan de oesterzwammen te kunnen, want deze tosti heeft alles in 1.

Wedden dat je nooit meer een ‘normale’ tosti wilt? We zullen het recept maar meteen verklappen. 

Wat heb je nodig?

4 boterhammen, 150 gram oesterzwammen, een halve ui, olijfolie en kaas (een combi van jong & oud; eentje voor de smelt, eentje voor de smaak!).

En zo maak je ze:

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Scheur de oesterzwammen in stukjes en snijd de ui in ringen.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hier vervolgens de ui en oesterzwamstukken op. Scherk er wat olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout. Laat 15 minuten in de oven staan. 
  • Verwarm ondertussen ook alvast het tosti-ijzer voor en smeer de buitenkanten van de boterhammen in met een klein beetje boter. 
  • Verdeel de oesterzwammen en ui over twee van de boterhammen en leg de lege boterhammen erbovenop
  • Tosti-tijd! Wanneer de kaas gesmolten is en de boterham bruin is het tijd om lekker te gaan snacken. 

Nog meer tosti’s? Dat snappen we helemaal. Heb je onze tosti van bolcourgette al eens geprobeerd?

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar