Zongedroogde tomaatjes zorgen voor net dat beetje extra smaak in elk Mediterraanse gerecht. Wist je dat je ze heel makkelijk zelf kunt maken? Goed voor de portemonnee en supergezond! Je leest hier hoe:

Dit heb je nodig!

  • 1,5 kilo rijpe tomaten
  • zout
  • verse tijm
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 100 graden. Snijd de tomaten in de grootte die je fijn vindt, dit kunnen reepjes of partjes zijn.

Leg de stukjes uit elkaar op de bakplaat.

Besprenkel de tomaat met olijfolie, peper en zout en kruiden naar keuze. Hier hebben we tijm gebruikt.

Schuif de bakplaat in de oven en zet de kookwekker op 2,5 uur.

Draai de tomaatjes om en laat nog een halfuurtje in de oven staan. Vervolgens laten afkoelen en serveren!

Bewaren

Je kunt je tomaatjes natuurlijk meteen in een gerecht gebruiken maar je kan ze ook bewaren. Maak een weckpot goed schoon, vul hem met de tomaatjes en schenk er olijfolie in. Zorg dat alle tomaatjes bedekt zijn met de olie. Hier kan je ook nog kruiden en knoflook aan toevoegen. Zo zijn je tomaatjes enkele weken goed!

Recepten met zongedroogde tomaatjes

Zet je zongedroogde tomaten meteen in de hoofdrol bij dit recept voor mini groentequiches of deze spinazietaart.

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar