Is je kind die saaie boterhammen zat? Geen probleem! Vanaf nu heb jij een verrassing in petto: een lunchbox vol met vrolijke diertjes van groente en fruit! We helpen je alvast op weg met een paar leuke voorbeelden:

Een walrus mee naar school

Deze walrus wil iedereen wel opeten! Gebruik een pitabroodje of een bruin bolletje om te beleggen en maak daarna het gezicht en de tanden.

Fruit vogel

Gebruik voor deze vogel volkorenbrood dat je belegt met pindakaas of smeerkaas. Naast de boterham kan je mooie bloemen van fruit maken. Smullen maar!

Gebruik cakevormpjes

Tip: met cakevormpjes om tomaatjes en blauwe bessen in te stoppen kun je nóg meer vers in die broodtrommel kwijt. Vul een half pitabroodje met roomkaas en spinazie en je tovert er ook nog een leuk beestje bij.

Vreemde vogel

Houd je kind van salades? Dan bof je! Die salade wordt namelijk supermakkelijk een vreemde vogel. Zo komt die broodtrommel wel leeg, hoor.

Boeh!

Deze truc werkt de rest van de 364 dagen van het jaar natuurlijk ook. Met 'n boterham, groente, fruit en sojaboontjes maak je de leukste monster-lunchboxen.

Meer groente voor kids

Klik hier voor nog meer groente-voor-kids inspiratie!

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge