Welkom in de wondere wereld van foliepakketjes, dé BBQ-trend van het moment. Want van voorgerecht tot toetje, in een foil pack maak je ‘t allemaal en gewoon op de barbecue. We leren je alles over deze nieuwe trend én hoe je jouw foil pack tot een waar succes maakt.

What the foil?

Eigenlijk bereid je je gerecht zoals normaal voor, maar in plaats van de ingrediënten in een pan of in de oven te doen, stop je ze in folie op de barbecue. En doordat je er een knus, dicht pakketje van maakt is de inhoud binnen no time gaar.

We laten het standaard zalmpakketje links liggen en stoppen onze foil packs vol verse groente en fruit. Ga jij voor sweet, spicy, of allebei?

Sweet én spicy

De zoete aardappel is de ideale kandidaat voor in je foil packs omdat hij poft. Laat je pakketje 25 minuten op de BBQ liggen en stop hem daarna vol met cherrytomaatjes en kikkererwten, een pepertje om het geheel op te spicen en verse kruiden.

Zo maak je het

Dit dessert kan eigenlijk altijd

Voor als je zin hebt in wat zoets tussendoor maar nog niet klaar bent voor het dessert… Dit pakketje met gegrilde nectarine en ricotta is zoet en hartig tegelijk en is dus op ieder moment van je barbecue een goed idee.

Zo maak je het

Pittig pakketje

We maken er een pittig pakketje van en stoppen ‘m vol met Aziatische smaken. Maar dan natuurlijk wel met je favoriete Hollandse asperges.

Zo maak je het

Barbecue meteen aangezet? Check dan even verseoogst.nl/veggiesonfire zodat je niks tekort komt ;)

 

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar