Blendi-wat? Blenditerian dus. Zoals het woord misschien al doet vermoeden, is het afgeleid van het Engelse ‘vegetarian’. Maar dan nét ff anders. The Blend, het dieet dat blenditarians volgen, is wél ontstaan uit hetzelfde ideaal als veel vegetariërs hebben; namelijk minder vlees eten. Alleen ontzeggen blenditarians zichzelf een stukje vlees niet. Hoe dat precies werkt? We leggen het je uit.

The Blend

Om de aarde minder te belasten, maar toch vlees te kunnen blijven eten, hebben de initiatiefnemers van The Blend het volgende bedacht: een deel van het vlees vervangen door paddenstoelen. Die passen qua smaak, structuur en kleur namelijk supergoed bij vlees en vis! Daarnaast is de ecologische voetafdruk van paddenstoelen slechts een schijntje van wat dat bij dierlijke producten is.

Door paddenstoelen in een keukenmachine fijn te maken en volgens te ‘blenden’ met bijvoorbeeld gehakt, wordt je burger of gehaktbal minder vet, extra voedzaam én eet je een stuk minder vlees. Klinkt goed, toch? 

Dus... wat dacht je van deze kipsateetjes? Hierbij is de helft van het kipgehakt vervangen door Shiitake. En laten die twee elkaar nou net perfect aanvullen. Sterker nog, we durven zelfs te beweren dat het een extra dimensie aan je saté geeft.

Zo maak je het

Geen keukenmachine in huis? Ook dan kun je blenditarian worden! Maak de paddenstoelen klein met een mes of rasp, afhankelijk van de dikte van het vlees waarmee je het blendt. Of doe het zoals in deze paella! Hier worden de kipstukjes vervangen door stukken champignon. Een aanrader, al zeggen we het zelf.

Zo maak je het

Of je doet mee aan dé Project Paddenstoel WINACTIE en misschien staat één van die 2 (!!)  super-de-luxe foodprocessors binnenkort wel bij jou in de keuken. Je kunt je hier inschrijven om mee te doen.

Ben je om? De lekkerste blend recepten vind je hier

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar