stomen

Indonesische saté

Receptinformatie

Snack
4 personen
Bijgerecht
20-30 min

Indonesische saté, op traditionele wijze, maar mét een verse twist. Het gehakt is namelijk niet alleen van kip gemaakt, er zit ook shiitake doorheen. Wil je er een echt feest van maken? Vervang dan de prikker door citroengras! Dat ziet er niet alleen leuk uit, het doet ook zeker iets voor de smaak.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Leg de saté prikkers in een bak water.

Snipper de sjalotjes en hak de knoflook, gember en de rode peper fijn. Haal de zaadjes uit de peper als je het minder pittig wilt hebben.

Verwarm de olie in een pan op laag vuur. Bak de knoflook, sjalotjes, gember en chili 1 tot 2 minuten.

Voeg 2 eetlepels water toe en roer er droge kruiden door. Laat nog zo'n 2 minuten door verwarmen.

Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

Maak een fijnere pasta van dit mengsel in een keukenmachine of gebruik een vijzel.

Hak de paddenstoelen fijn en mix dit met het gehakt.

Voeg de kruidenpasta, het paneermeel en een snug zout toe en mix het goed.

Verdeel het gehakt in ovaalvormige ballen (iets groter dan een walnoot), steek de prikker erin en vorm het gehakt om de stengel.

Koken

Vet de sate in met olie en gril ze zo'n 10 minuten in een grillpan aan alle kanten.

Serveren

Serveer met de gehakte bosui en eigengemaakt satésaus met kokosmelk.